Asmaul Husna

Calendar

Chat Room

Yahoo Massenger

Klik Klik

Klik Untuk Bagi Makan

Klik Link

My Blog List


Kita post entry kekadang kena ada timbang rasa jugak, sebab bila kita post entry blogger yang lain akan baca...Jadi yang tukang post entry meluahakan perasaan marah, emo2 je jadi yang pembaca bila dia baca sampaikan pembaca pun terasa sedangkan pembaca tak tahu ape apa pun kenapa dia ni marah? mengapa dia marah?marah dekat siapa?Jadi timbul persoalan....

Sekiranya kita hendak post mana2 entry biarla yang baik2, yang boleh dijadikan semangat pada pembaca serta boleh dimanafaatkan apa yang dibaca untuk sesama insan...kalau post entry sampaikan pembaca pun boleh terasa jadi tidak elok...kalo ada orang lain selalu kutuk kita letak je link dia senang biar semua orang tahu.......

Kekadang kita kena tahu jugak bila nak post mana2 entry biarla ada garis panduan, Apabila mana2 pembaca memasuki blog kita, pembaca tidak terasa dengan entry yang kita post ....manusia ni hati lain2 ada yang ambil kisah dan ada yang buat x tahu dengan ape yang dia baca.Sekiranya kita baca entry2 yang marah2 boleh mengurangkan mood kita secara tidak langsung minat untuk membaca hilang....serta boleh menimbul syak wasangka yang tidak elok terhadap orang lain...

Jadi apa pun yang berlaku pada diri kita kalau boleh jangan libatkan pada kawan2 kita..Seharusnya kita selesaikan dengan cara yang baik, agar diri kita sentiasa dalam keadaan tenang dan sabar...

Bercakap tentang emosi sesiapa pun beremosi...Tetapi jangan emosi kita boleh buat kawan kita hilang semangat untuk berkawan dengan kita...Manusia ni bila marah dia tak fikir apa kesan pada orang lain....Kekadang kita kena kawal emosi kita agar kawan2 kita yang lain tidak terasa di atas apa yang kita lakukan...

Hidup ini hanyalah pinjaman dari Allah, kita yang mencorakan hidup kita hitam atau putih....Jadi sama2 la kita fikirkan untuk ke arah kebaikan sesama insan, semoga ape yang berlaku kita boleh jadikan ia satu tauladan buat diri kita yang sememangnya kita tahu yang diri kita serba kekurangan...

Entry yang simple just buat renungan kita bersama !! TQ sudi baca jangan lupa komen ya ....=)

Category : edit post

3 Response to "Jangan Terlalu Emosi"

  1. ciknunu Said,

    hehe...betol tuh..
    teringat kenangan dulu bile baru sgt2 menceburkan diri ngn belog nih...
    mcm2 terjadi..
    gara2 entry yg menyinggong perasaan..heee,,
    tp da insaf skng....;)

     

  2. ^^ ade benarnye jugak..

    tp manusia ni x lari dr beremosi..

     

  3. Kampungku2u Said,

    =) Thanx Pada Yang Komen hehe...

     

Klik Klik Di Sini

Time

Klik2 Di Sini

Award From Unniesya

Followers

Bagi Makan Ya

Klik Link

Ada Apa Pada Nama

MOHD AMIR
MMesra
OOportunis
HHarum
DDinamik
AAmanah
MMenawan
IIkhlas
RRamah
Apa ada pada nama?