Asmaul Husna

Calendar

Chat Room

Yahoo Massenger

Klik Klik

Klik Untuk Bagi Makan

Klik Link

My Blog List


BUKTI EMAIL YANG DI HANTAR PADA BF BARU...


Assalamualaikum...aku terpanggil untuk menceritakan kisah seorang insan yang bernama lelaki yang telah di permainkan oleh perempuan yag tidak mempunyai perasaan..tidak sume lelaki ni jahat...bila lelaki setia perempaun pulak x setia..Jadi di mana kejujuran???

Kalo che epal boleh cakap yang lelaki selalu permainkan perasaan prempuan sekarang aku nak cerita perempuan yang permainkan perasaan lelaki !! Kisah ni betol2 terjadi pada herman bukan nama sebenar...herman dah couple dengan ida bukan nama sebenar dah 6 tahun semenjak di bangku sekolah lagi...

Bila herman & ida habis spm masing masing bawak diri melanjutkan pelajaran bagi mencapai cite-cite yang menggunung tinggi .Pada mulanya herman dulu melangkah kaki melanjutkan pelajaran kerana jarak umur di antara herman dan ida ni tidak sama.Bila ida dah habis spm jadi ida pula melangkah kaki ke matrikulasi dalam pada tu ida ni dia tidak trdedah sangat dengan dunia yang di panggil intenet jadi nak chatting jauh sekali...

Jadi di peringkat awal ida dan herman banyak habis masa bersama dengan orang yang tersayang.herman ni pun jenis yang mengambil berat orangnya jadi ke dua pasangan ni cukup bahagia bagai ibarat kuku denagn isi ..Nak di pendekan cerita habis je ida di matrikulasi dia mengambil keputusan untuk menjadi cikgu jadi dia dapat tawaran belajar di maktab.Herman tumpang gembira kerana ida dapat jadi cikgu....

Herman dengan ida ni satu kampung dorang ni bahagia dan jarang sekali bergaduh..Jadi dalam masa yang sama dorang ni dah macam pasangan romantik walau pun jarang berjumpa cinta dorang tetap hangat tanpa rasa benci sedikit pun dalam hati...

Satu hari terlintas di fikiran herman untuk buka email ida.. sebab email ida herman yang buat jadi herman tahu la password ida..Jadi bila buka je dekat inbox herman terkejut yang teramat sangat seolah jantung herman terhenti sekejap..herman tidak menyangka orang yang dikasihi selama ini curang dengan dia..Air mata sayu menitis membasahi pipi herman dengan nada yang sebak herman kuatkan semangat cuba menelefon ida untuk mendapat penjelasan betolkan email yang di baca sebentar takdi tu adalah email yang di tulis oleh buah hati kesayanganya..

Herman call ida sambil menitiskan air mata dengan nada yang sedih..Bila di tanya ida tentang email yang di hantar kepada lelaki yang tidak kenali malangnya ida tidak mengaku dan dia mengatakan email yang di baca oleh herman adalah email di tulis oleh kawan dia...Cuma ape yang peliknya kenapa ada no buah hati herman dalam email tersebut???Jadi bila herman paksa ada barulah ida mengaku bahawa email tersebut ida yang tulis..Email tersebut siap “ abg syg “ lagi jadi sebagai seorang kekasih siapa tak marah bila pasangan kita tidak jujur dalam perhubungan.

Tetapi herman ni seorang yang penyabar serta pemaaf dia bagi peluang pada ida..Tapi peluang yang di beri pada ida hanyalah sia-sia ida tetap melayan lelaki sampai lewat pagi..peubahan sikap amat ketara sekali bila herman bersembang dalam telefonlayanan ida dah tak macam dulu..banyak menipu dari cakap benar...degil serta melawan cakap....

Masa tu herman pun cerita la kisah sedih ni pada rumate ida ..Apabila ida dapat tahu timbul ketidak puas hati ida pada rumate dia..Jadi masa tu ida merajuk pergi menagis dekat bilik kawan yang lain yang peliknya menagis untuk ape sedangkan ida yang salah..adakah menagis sebab takut di tinggalkan atau takut bf yang baru tahu???Jadi bila herman call ida.... panggilan di jawab oleh kawan ida..Jadi kawan ida maki herman sebenarnya dalam situasi ini siapa yang betol siapa yang salah?Bermakna kawan ida pertahankan orang yang salah sedangkan oang yang betol terkapai kapai kelemasan...

Moral kat sini

Jika menjalinkan sesebuah percintaan setia la pada pasangan kita.Buat apa nak menyakitkan hati pasangan kita...lambat laun kita juga akan terima balasan..jika Allah nak tunjuk sekelip mata je boleh jadi...Sekirnya terjadi pada salah seorang dari pasangan korang adakah korang duduk diam je...atau buat tidak tahu atau hanya bersedih sahaja?Jadi pada yang da pengalaman korang mesti tahukan situasi waktu tu.....Bergaduh besar la kan..Kisah Benar dari sahabatku...

Category : edit post

2 Response to "Baca Jangan Tak Baca Semoga Jadi Pedoman Buat Kita Sesama Insan"

  1. ciknunu Said,

    btol lah tu..
    xsemestinya lelaki itu xsetia...
    xsemestinya perempuan itu juga x setia..

    tepuk dada tanya hati..
    kenape boley jd sampai mcm nie..
    pikir hukum karma...
    kita buat org,,org akan buat kite balik....

    so,,same2 amik iktibar.

     

  2. Kampungku2u Said,

    betol tu..semua bergantung pada seseorang tu ape yang penting adalah kepercyaan..kan hehe.. :)

     

Klik Klik Di Sini

Time

Klik2 Di Sini

Award From Unniesya

Followers

Bagi Makan Ya

Klik Link

Ada Apa Pada Nama

MOHD AMIR
MMesra
OOportunis
HHarum
DDinamik
AAmanah
MMenawan
IIkhlas
RRamah
Apa ada pada nama?