Asmaul Husna

Calendar

Chat Room

Yahoo Massenger

Klik Klik

Klik Untuk Bagi Makan

Klik Link

My Blog List

Kisah Lembu Korban

On 4:36 PM


Potong....Potong....Potong....potong kat leher lembu..sory late update bukan ape byk keja ckit so ni pun aku curi2 masa tok update blog..tgat masa blk kg memang best tambah2 cuti semingu lak so raya sakan la kat kg...

Balik kampung pun bkn ape nk raikan acara lembu korban.. time potong cam nk tergelak pun ada bila nk jatuhkan lembu bkn lembu yg jatuh p org pegang tali lembu yg jatuh hehe...time nk mengadap kiblat lak yg x tahan tu kejap kepala belah kanan kejap ke kiri pusing lak ke kanan sampai tukang nk potong pun naik pening....last2 dia ckp ok betol dah...ape yg betol entah..nasib kopiah atas kepala x berpusing macam lembu....

Masa tu aku tgk lembu cam releks je macam xde pape yg berlaku... agaknya lembu ni dari keluarga yang baik2 kot...hehe..bila pisau letak kat leher lembu ...yg tukang takbir lak jap suara tgi jap suara rendah agaknya dia sedih kot....tapi bila dah potong sume pakat lari...bkn pe takut kena percikan darah...

Ape pun bagiku tahun ni raya memang best walaupun cuaca x menentu hujan lak lebat maklumla musim dia kan p hujan ni pembawa rahmat ..xde hujan mana nk dtg airkan....hehe....tapi hari raya pertama x hujan kira ok la coz senang nk buat kerjakan...sampai sini je cite aku...da masa aku coretkan lagi..TQ

Category : edit post

1 Response to "Kisah Lembu Korban"

  1. Syafiqah Said,

    salam aidiladha... =)
    walopon da terlambat..hehehee..

     

Klik Klik Di Sini

Time

Klik2 Di Sini

Award From Unniesya

Followers

Bagi Makan Ya

Klik Link

Ada Apa Pada Nama

MOHD AMIR
MMesra
OOportunis
HHarum
DDinamik
AAmanah
MMenawan
IIkhlas
RRamah
Apa ada pada nama?