Asmaul Husna

Calendar

Chat Room

Yahoo Massenger

Klik Klik

Klik Untuk Bagi Makan

Klik Link

My Blog List

Baik Buruk Internet

On 12:51 PM


Internet merupakan satu benda yang tidak asing lagi bagi rakyat malasyia...sepuluh tahun dahulu internet hanya satu dunia asing bagi ramai di antara kita tetapi kini ia adalah sebahagian daripada hidup kita sehari harian...kalo di fikirkan balik ada di antara kita tidak boleh hidup tanpa internet . jenis orang apakah itu???manusiakah?makhluk asingkah???makhluk bawah tanahkah???atau makhluk yang datang dari langit???apa yang orang malaysia tahu yang datang dari langit ayah pin jekan..hehe...

Ok sambung cite tentang internet balik..internet ada macam macam kandungan...ada yang baik & ada yang buruk...kalo jumpa yang jahat tu kira adik beradik yang buruk la tu..adik abgkan..jadi persoalanya betolkan laman web lucah paling banyak dilayari di seluruh dunia???eerrrrkkkk kalo korang nak tahu tepuk dada tanya hati bukan tanya selera..kalo tnya selera time nak makan je hehe..

Selain di malaysia blog menjadi antara satumuka untuk ahli berpolitik...lepas je berpolitik bergaduh pulak.!! Kerusi meja sume terbang...Ape sudah jadi???masing masing menunding jari di antara satu sama lain...oleh kerana tiada undang undang Oppss jangan silap undang undang bukan udang udang ya...kalo udang udang dekat kedai makan pak dollah conner banyak...oleh yang demikian blog menjadi perantaraan pilihan walaupun ia mencurahkan rasa tidak puas hati dan marah tetapi tidak semua yang diblogkan adalah benar benar semuanya....betol ke???alahai senyum lak dia betol la tu kalo dah senyum tu...

Kalau kita tengok tren sekarang ramai rakyat malaysia menyebarkan perkara perkara yang tidak baik dan tidak bermoral serta menyalahi undang undang dan ini menyebabkan pembaca yang budiman meluat dengan perkara yang di lakukan serta boleh menyebabkan imej tercalar...

Apa yang kita dapat lihat sekarang ni blog semakin meningkat dari masa ke semasa kerana blog banyak digunakan untuk urusan perniagaan menerusi blog kerana ia ringkas serta senang untuk di pantau..penggunaan internet bagi kanak kanak kecil atau baru nak meningkat dewasa haruslah di pantau dari masa ke semasa bagi memastikan anak ank kecil ni tidak terjebak dalam hal hal yang tidak mendatangkan faedah pada diri sendiri...

Maklumat atau identiti diri adalah penting untuk di rahsiakan dari tersebar bagi mengelakan di tipu oleh penyagak penyagak siber yang membolehkan mereka mengaut keuntungan melalui muslihat mereka..pastikan ibubapa menagani secara berhemah...serta menyelesaikan secara baik dan saksama...

Blog adalah kemudahan buat semua manusia yang berguna dan tidak patot di salah gunakan..oleh itu gunakanlah teknologi bagi mendapat keredhaan Allah bagi meningkatkan kesejahteraan sesama insan...pada yang baca terima kasih banyak2 hehe....

Category : edit post

0 Response to "Baik Buruk Internet"

Klik Klik Di Sini

Time

Klik2 Di Sini

Award From Unniesya

Followers

Bagi Makan Ya

Klik Link

Ada Apa Pada Nama

MOHD AMIR
MMesra
OOportunis
HHarum
DDinamik
AAmanah
MMenawan
IIkhlas
RRamah
Apa ada pada nama?